Allereerst wil ik iedereen een gezond en sportief 2016 wensen , dat we een goed seizoen mogen hebben met mooie vluchten !

Hier na een heftige periode weer eens achter de pc gekropen om een update te plaatsen. Voor degene die het nog niet hadden mee gekregen mijn vader is op 1e kerstdag op 69 jarige leeftijd helaas heen gegaan. Na 7 weken ziekenhuis heeft hij helaas de strijd tegen zijn opgelopen hersenbloeding verloren. Ik heb altijd veel samen met mijn vader gedaan op duiven gebied. Duiven wegbrengen , samen naar de club , samen de duiven thuis zien komen , met tijd een duifje aanschaffen enz. Dit alles zal nu tot het verleden behoren en zal een plekje moeten krijgen.

Zoals bij velen is ook hier de kweek in volle gang. De eerste ronde is verlegd en ondanks een onbevrucht eitje en een kapot gevochten eitje liggen ook hier de eerste jongen in de schaal. De insteek is om aan een jong of 45/50 te komen voor eigen gebruik. Dit zal moeten gebeuren met 7 koppels kwekers dus er is nog wat werk aan de winkel en meerdere rondes zal dus on overkomelijk zijn. Zelf ben ik wel voorstander van 2 rondes kort op elkaar maar aangezien we hier ook nog niet op oorlog sterkte zijn qua kweekhok zal dit nog even op zich laten wachten. Wel zijn er de afgelopen weken weer een paar prachtige duiven aangeschaft voor de kweek van Henri vd Berg IJsselmuiden. Met als absolute persoonlijke favoriet een jong uit top koppel Lorenzo x Olympic Nicole ! Verder is er een kind van top vlieger Gilbert x Zus Olympic Nicole en een kind van Zorro Bliksem (zn Rudy) x Jetje (1e NPO ) naar Breda gekomen. Deze nieuwelingen zullen nog even in de wacht blijven vanwege hun leeftijd en gewenning. Ook Elza dochter stamkoppel Vechter x Stammoeder van Hans Hak zit nog even in afwachting van een nieuwe liefde , zei werd in het afgelopen najaar behoorlijk ziek en heeft een 6a7 weken bij de Weerd gezeten daar hebben oa Jan v Wanrooij er alles aan gedaan om haar weer goed te krijgen en dit is gelukkig geslaagd ! Ze zit weer vol leven en ik heb erg veel vertrouwen in haar. Laten we hopen dat mijn gevoel goed is en dat ik een paar toppertjes uit haar mag halen.

De vliegduiven zitten nog op rust en zitten al een tijdje binnen , dit omdat ze bezig zijn met der laatste pen en ik het geknal van de nieuwjaars periode ook maar niks vind als ze buiten zijn. Eerste instantie had ik het idee om een ronde van de kwekers onder de vlieg duiven te schuiven maar bij nader inzien zullen de meeste vliegkoppels zelf hun eieren groot brengen. Dit omdat ik simpel weg een goed gevoel heb bij deze ploeg uiteraard hebben ze het vorig jaar al uitstekend gedaan en hoop ik dat ze dit door kunnen trekken in 2016. Als de voorbereiding goed verloopt zal ik starten met 5 doffers en 5 duivinnen bestaande uit 1x Mark vd Berg , 3x Gert Jan de Hoog , 1x rechtsreeks Henri vd Berg en 5x uit De Hulk (zn Bosua koppel) x Suus wat ook beide H vd Berg duiven zijn.

Op 1-1-2016 liep de bonnenverkoop af van onze vereniging Pv Terheijden. Dit is mag ik wel zeggen met 150,- gemiddeld over 24 bonnen een groot succes geworden. Ik wil dan ook alle bonnen schenkers via deze weg bedanken voor hun prachtige schenkingen. Zelf schonk ik een bon uit Sergio (zn Henky 98) x Suus die maar liefst 300 euro op mocht leveren waar ik natuurlijk erg tevreden over ben.

Rest mij iedereen een goede kweek toe te wensen ,

Groeten