we zitten al weer begin december en hier zijn de kwekers te samen met 6 voedster koppels reeds bij elkaar gezet. Normaliter begin ik later maar omdat mijn kweekhok maar een 7 tal koppels telt wil ik op tijd beginnen om zodoende aan voldoende jongen te komen. Op het kweekhok zijn er toch nog wat duiven bij gekomen op leen basis / samen kweek . Van Gert Jan de Hoogh is een dochter van zijn stamkoppel aan de selectie toe gevoegd waar ik zeer content mee ben ! Duiven uit dit koppel domineren al enige tijd de uitslagen in Brabant en vliegen kop prijzen in meerdere generaties. Ook van vriend Frank Zwiers is er een zoon en een kleindochter van Henky 98 ( braad de joode) bij gekomen op leen basis.

De planning is om de eerste ronde te verleggen de 2e ronde zelf groot te laten brengen de 3e ronde grotendeels te verkopen , op de koppels na weer een leen duif tegen zit uiteraard en dan de 4e ronde ongeveer half januari onder de vliegers en dan nog een ronde zelf groot brengen. De kwekers brengen op deze manier 2 rondes groot en worden dus niet te veel belast. De 3e ronde zal zoals gezegd grotendeels verkocht gaan worden dit zullen eieren betreffen en de reden waarom ik dit doe is dat ik de kwekers en vliegers gelijk tijdig wil koppelen bij ronde 4 zodat het leggen van de eitjes beter met elkaar corresponderen. Mochten er liefhebbers zijn die dit lezen en interesse hebben in 1 of meerdere koppels van de kwekers van die 3e ronde kunt u uiteraard alvast contact opnemen of informatie inwinnen. Het zijn eieren oa uit rechtstreekse duiven van Henri vd Berg IJsselmuiden , Braad de Joode en G&S Verkerk .

De vliegers doen het prima ze hebben nog 1a2 pennetjes te gaan en dan zijn ze weer ver klaar met de rui. Ze komen op het moment weinig buiten dit beperkt zich veelal tot het weekend , maar met de harde wind van de afgelopen periode was dat ook lastig. 12 december is de Nationale huldiging waar ik naar toe zal gaan , en tevens is er dan in onze eigen vereniging de tentoonstelling jammer dat dit samen valt maar goed met de vele huldigingen van dit jaar is het ook niet verwonderlijk dat er evenementen een keer samen vallen.

Nu nog hopen op wat beter weer want dat natte vind ik maar niks. Er is namelijk nog wel het een en ander te klussen aan het hok van de jonge duiven en ook moeten er nog wat aanpassingen gedaan worden aan de kweekren. Maar goed alles op zijn tijd .