Site herstel en Winter tijd.

Site Goorbergh & Couwenberg

Het is inmiddels september 2020, en al enige tijd geleden dat er een nieuw item of weblog geplaats is op onze website. Een combinatie van vele factoren, hebben de site lange tijd in pauze stand gebracht en een achterstand gecreëerd.

Dit willen wij aankomende winter herstellen. Zodat ook de prestaties, nieuws en weblogs en nog veel meer weer up to date zijn. 

Er is veel te vertellen over seizoen 2020. Echter hebben wij de belangrijkste feiten zeker via andere kanalen onder de aandacht gebracht zoals facebook. Dat maakt dat wij nu geen oud nieuws zullen schrijven. Gaandeweg zullen wij de belangrijkste prestaties en referenties gaan toevoegen. Tevens zal ik in de winterperiode 1x per maand een weblog schrijven over de gang van zaken.

Veilingen.

Ook zal er deze winter weer een veiling online komen van ons. Deze veiling is zoals voorgaande jaren op www.duiven.net en start 23 november tot 7 december. Tevens zullen we dit jaar meedoen aan de GPS Champions veiling. Hier zullen een 4tal jonge op te koop komen en start op 9 december. 

Zoals u van ons gewend bent, zullen wij tijdig een overzicht geven van welke duiven er te koop komen met het wel bekende filmpje op social media facebook. 

Een tipje van de sluier. De veiling zal vooral gericht zijn op onze super lijnen Casanova en Suus! Waar er ook dit jaar weer velen mee geslaagd zijn. 

Bonnen zullen er niet veel te koop komen. Inmiddels is er al 1 geveild via KIKA. En zullen er nog geveild worden via Actie zorgen kind en De Nationale dagfondspiegel (gerichte schenking jong 2020)

Einde seizoen.

De laatste natour vlucht werd afgelast vanwege het slechte weer wat op komst was. Dit bleek een goeie zet in mijn ogen, want wat ik zo her en der las waren de vluchten die doorgang kregen niet echt goed verlopen. Op eigen hok zijn direct de lampen uit gegaan en is de focus op het ruien gericht. De duiven zitten nog wel bij elkaar en zullen waarschijnlijk half tot eind oktober gescheiden worden. Op dit moment is het voer gebaseerd op 80% Gert-jan vlieg en 20% paddy dit blijft zo tot de duiven ver uit de rui zijn. Voor het eerst dit jaar zullen wij alles een eind kuur geven van 7 dagen en op dag 8 een enting tegen paratyfus zodat alle duiven (schoon) de winter in gaan. 

Verder is het even heerlijk bijkomen en is het tijd voor de melker. Ik ben in de winter een vrij lakse duivenmelker. De duiven krijgen wat ze nodig hebben, maar er is zeker geen sprake van regelmaat. De verzorging gebeurd wanneer ik zin heb. In het seizoen staat de boog gespannen, wat veel energie kost. In de winter is het bijtanken.

Tot de volgende !