Eindelijk is het zover mijn nieuwe website is online ! Het resultaat mag er dan ook zeker zijn en ik ben er heel blij mee ! Roswita Geleijns heeft prachtig werk geleverd en ik kan het dan ook iedereen aanraden die evt nog het idee hebben om zelf een eigen site te willen.

Op eigen hok is er de afgelopen weken veel gebeurt , Zo is de laatste ronde van de combinatie Zwiers vd Goorbergh bijna geheel gespeend nog 3 jongen liggen er hier in de schaal en kunnen er bijna af . En dan gaan de laatste kweek duiven terug naar Frank en begint het zo langzamerhand definitief het einde van de Combinatie te worden qua samenwerking . Uiteraard staan er nog een aantal mooie huldigingen voor de deur waaronder op 12 december de Nationale huldiging waar wij als combi 3e onaangewezen marathon kampioen van Nederland zijn geworden een prachtige prestatie en mooi om dit nog even samen mee te mogen maken !

Verder is er hier al een hele hoop aangepast aan het hok . Waaronder de ren waar de kwekers in komen deze is geheel ingekort en voorzien van een nieuw dak (polycarbonaat platen) . Ook de eerste 2 afdelingen zijn nu zo ingericht zodat volgend jaar alle vliegduiven gescheiden ingespeeld kunnen worden en vervolgens op een nest stand gebracht kunnen worden richting de eerste dagfond vlucht van 2016.

De achterste kooi is nog niet klaar omdat daar nog 2 koppels op zitten met jongen zodra deze oud genoeg zijn zal ook deze kooi worden aangepakt om daar de jonge duiven van 2016 op te kunnen spelen. Dit hok is 3.60 m lang en zal geheel tot de beschikking staan van de jonge garde. De insteek is om minimaal een 40 tal jongen te kweken / bijhalen om mee te gaan spelen. Echter qua kweekkoppels zijn we nog niet op volle sterkte op dit moment beschik ik over een 6 tal kweekoppels en wil ik in de toekomst naar een 10 tal koppels. Maar Keulen en Aken is ook niet op een dag gebouwd en er word scherp gekeken naar eventuele aanwinsten voor het kweekhok. Wat er bij komt moet van het allerbeste kaliber zijn wat er op dagfond gebied voor handen is !

Inmiddels hebben we 2 huldigingen achter de rug namelijk die van Cc Brabant Noord en Brabant 2000 . Op beide huldigingen moest ik voor 2 diciplines aanwezig zijn want naast de overnacht vluchten sta ik ook met de jonge duiven bij de kampioenen. Beide huldigingen waren onderling heel gezellig ! samen met Frank en zijn broer Erik en Rien Peemen en Cees Vergouwen hadden we een vast groepje. Nu rest nog de feestavonden van de Union , Cc Drimmelen , Nationaal , Gouden ringen en eigen club kortom een volle agenda.

Verder zijn de Nationale kampioenschappen nu dan echt definitief bekend en is met de jonge duiven een 12e aangewezen kampioenschap behaald.

http://www.npoveenendaal.nl

Tot de volgende Blog ,