Na dagen van harde wind en regen is het weer gelukkig enigszins bijgedraaid. De temperaturen en het zonnetje hebben de ruimte en dat stemt de duivenmelker en zijn duiven weer in goede zin.

Hier zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in volle gang en dat brengt altijd extra werkzaamheden met zich mee om alle puntjes weer op de spreekwoordelijke i te zetten. De voorbereidingen verliepen super en de duiven trainde erg goed. Zo goed dat ik er met Paul over had, dat ze wel erg lang, hard en lang vlogen. Uiteraard zie ik dat liever dan dat ze tegen dak aan gaan liggen, echter had het harde trainen zijn keerzijde! In 2 weken tijd hebben we helaas 3 duiven moeten betreuren met een kwetsuur aan de vleugel, hierdoor zijn ze vrijwel zeker uitgeschakeld voor het nieuwe seizoen. Bij het 3e geval ben ik uit voorzorg maar naar Jan v Wanrooij gereden omdat het mij en Paul absoluut niet lekker zat. De uitkomst was inderdaad problemen met de vleugels en het is te hopen dat het bij deze 3 blijft. Op dit moment is de handrem dus even op de oude vliegploeg gezet, en is het een mooie bijkomstigheid dat de oude afgelopen donderdag opnieuw gekoppeld diende te worden om nogmaals een aantal dagen te broeden. De eiren van de betere vliegers en in onze ogen talenten zullen worden verlegd.

Aankomende zaterdag staat de eerste africhting voor de deur Asse Zellik waar de doffers op gespeeld zullen gaan worden en om het kompas even te resetten zullen alle oude woensdag bij goed weer even een 20km worden gelapt. De oude gaan van meet af aan mee en worden iedere week gespeeld tot aan de dagfond. Dan zullen de doffers die de dagfond op gaan om de week gespeeld worden de duivinnen en duiven die op de midfond blijven gaan gewoon wekelijks mee.

De jonge duiven doen het super tot nu toe en er is er 1 verspeeld van de kooi, dit jong viel met spenen al negatief op doordat ik ze tot 5 maal in de drink pot moest duwen omdat ze dorst had. Dat dit geen goed teken is blijkt wel uit het feit dat ze als enige nu dus weg is. Vanmiddag was het echter wel stevig billen knijpen! Want nadat ik de jongen had los gelaten en er een paar jongen van de 2e ronde als een gek van dak opschrikte vermoede ik al het ergste. En dit vermoeden werd bevestigd toen ik in de lucht keek, daar was een sperwer haastig op zoek naar een maaltijd in de vorm van een jonge duif van ons hok. Tot 3x toe zag ik hem tussen de jongen duiken, maar wat ik zag was het gelukkig 3x mis. Ik had zoiets dergelijks nog nooit gezien en ik wist dan ook niet dat duiven zulke halsbrekende toeren uit konden halen. Werkelijk alle kanten schoten ze uit om nadien te hervormen tot een koppel. Mijn vrees was dat dit zeker en vast duiven ging kosten en nadat ze weer waren geland heb ik ze vlug binnen geroepen. Toen alles binnen was begon het tellen en al snel kon ik opmaken dat ik wel een aantal jongen miste. Na een minuut of 5 kwamen er 2 terug en na weer een aantal minuten kwamen er heel hoog weer 2 aanzetten om dol gelukkig ongeschonden binnen in der hok te geraken. En na een vlugge check miste ik er nog 2. Ik had de hoop al opgegeven maar wonder boven wonder kwamen enige tijd later de laatste 2 ook aanzetten. Weleens waar 1 licht gewond aan de borst, wat waarschijnlijk een poging is geweest van de sperwer om het jong bij de borst te grijpen. Gelukkig had de sperwer dit maal pech en moest met een lege maag afdruipen, maar dat dit een begin is van wellicht meer aanvallen is een gegeven en moeten wij ons helaas op gaan instellen vrees ik.

Tot de volgende Blog!