We zitten alweer bijna in Februari en de snelle mannen beginnen stilaan te ontwaken richting het nieuwe seizoen. De meeste van ons zijn al weer druk doende met de kweek voor 2019 om een mooie ploeg jongen bij elkaar te kweken. Ook hier is de eerste ronde inmiddels zichtbaar door mooi groeiende jongen in de broedschotel en ook de 2e ronde is aanstaande. De eerste ronde is goed verlopen echter waren er wel wat schrik momenten bij de vliegers want daar zijn helaas paar eieren gesneuveld door doffers die zo nodig de hooligan uit wilde hangen. Echter mag dat de pret niet drukken en met een mooie kweekploeg achter de hand is het kweek kot zo gevuld.

Terugblik op 2018. 

2018 is voor ons een jaar waar we zeker tevreden over kunnen zijn, met veel prijs percentage en een relatief jonge ploeg duiven kunnen we terug kijken op een mooi jaar met nette en vroege NPO prijzen. Het moet uiteraard nog beter, maar tegelijkertijd moeten we ook realistisch zijn en geduld op brengen om een solide vliegploeg te smeden. In 2015 is er gestart met de jonge duiven dus praten we nu over 3 seizoenen en begint er nu zeker vorm te komen aan sterkte in de breedte. 

Paul houdt zich enorm veel bezig met de kwekers en is zowat dagelijks aan het kijken en puzzelen om de juiste koppelingen te maken. Intussen hebben we zeker een rode leidraad qua lijnen die we uit willen bouwen en gaan verweven met elkaar. Vooral de lijnen van oa Suus, Miss Unbelievable, Zeus, Casanova, Cleopatra en Nero gaan met elkaar versmelten tot hopelijk de ultieme vliegduif. Paul is dus degene die zich echt bezig houd met stamvorming en deze samenwerking verloopt super! 

2018 was loodzwaar en koste ook zeker duiven, zo verspeelde we helaas onze 800 die al een 8e NPO La Souterraine op haar naam had staan. Ook de 331 en onze geliefde en graag geziene bonte zeus gingen verloren op het ere veld. Dat is altijd even slikken maar ook een kwestie van doorgaan, helaas is dat part off the game. 

In dit loodzware seizoen waren er ook zeker duiven die lieten zien dat ze over veel inhoud beschikken. Zo vloog de 615 uit Zeus x Cleopatra subliem met mooie vroege NPO prijzen en liet ook de 322 uit Mr Bruce x Hera zich goed zien. 

In 2019 hebben we een mooie ervaren ploeg de hoop is er dan ook dat dit zich uitbetaald in stabiliteit op de vluchten. Onze vliegploeg telt 24 doffers en 24 duivinnen die de strijd aan zullen gaan. 

Overnacht

Vanaf vorig jaar is er op het adres van Paul een start gemaakt voor de overnacht vluchten. Al vanaf het begin wisten wij dat dit niet dusdanig weggezet kon worden als de dagfond omdat wij domweg de ruimte daar niet voor hebben. Nu we een jaartje verder zijn blijkt dat we de doelen op de overnacht nog iets meer moeten bijstellen want gezien de progressie op de dagfond is het echt lastig om de overnacht goed in te vullen en dan vooral het stukje opbouw van een kweekkooi voor deze discipline. Daarom hebben Paul ik en de knoop doorgehakt om er voor te kiezen dat er voor de overnacht geen kwekers worden gehuisvest op ons eigen adres, dit zal op een andere manier ingevuld gaan worden echter is dit in een begin stadium en kan ik daar nu nog verder weinig over kwijt. Er zal dus wel gevlogen gaan worden op de overnacht en zoals het er nu naar uitziet is er via een andere constructie de mogelijkheid om toch jaarlijks een ploeg jongen aan te vullen voor deze vluchten.

Op deze manier zitten we met de opbouw van de marathon vluchten dus de dagfond niet in de weg waar we heel blij mee zijn en wat tevens weer een zorg minder is. Afgelopen winter hebben we een dubbele combinatie aangevraagd op mijn adres zal dus onder de naam Goorbergh&Couwenberg gevlogen worden en op het adres van Paul onder de naam Couwenberg&Goorbergh.

Site onderhoud

Onze prachtige site gebouwd door team Van Boxtel zijn we erg blij mee, echter vanaf het begin is het onderhoud in deze te kort geschoten en ook de site up to date houden schiet er nogal bij in. Dit is niet des ons en ook hierin zullen we volgend jaar trachten stappen te nemen om de site beter bij te houden en geheel up to date weg te zetten met de nodige nieuws en weblog items maar zeker ook qua lay-out.

Nieuwelingen  

Ondanks dat we met onze kweekploeg in onze ogen ruim vooruit kunnen zijn er dit jaar 2 nieuwe kwekers in spee aan het kweekhok toegevoegd voor de dagfond, van Henk Simons is een prachtige blauwe doffer naar Breda verhuisd uit zijn bekende Union koppel en van Wil en Falco Ebben is een schitterende zoon aangekocht uit zijn stamdoffer Cyrus. We hebben een mooi kweekbestand echter staan we uiteraard altijd open voor vernieuwing / verbetering en zijn we dus erg blij met deze 2 doffers.

Jongen duiven 

In tegenstelling tot vorig jaar is er dit jaar gekozen voor een serieuze aanpak met de jongen duiven. Dit betekent dus verduisteren, bijlichten, lappen, spelletje op de deur, en hopelijk gezond houden wat nummer 1 is. We zullen beschikken over ongeveer een 70 jonge duiven en ook mijn vrije dagen zijn hier op aangepast, buiten 4 weken vakantie heb ik 12 woensdagen vrij genomen om zo de kans in te plannen om de jongen eens weg te brengen en iets extra,s aan te doen. Of dit ook werkelijk tot uitbetaling komt zal de tijd leren, maar mijn ervaring leert mij dat je jongen goed kan brengen indien daar ook de juiste verzorging tegenover staat.

Tot de volgende weblog !