Weblog Maart 2017

Allereerst willen wij iedereen welkom heten op onze geheel nieuwe website . Op onze site zult uw het laatste nieuws omtrent de Comb vd Goorbergh & Couwenberg kunnen volgen . Tevens zal er maandelijks een nieuwe weblog verschijnen op de site.
Verder wensen wij u veel kijk plezier eventuele vragen en of opmerkingen zijn uiteraard van harte welkom.

De laatste weblog dateert alweer van juli vorig jaar , dit ivm de overgang naar onze nieuwe site. In de tussentijd is er weer veel verandert. Op de eerste plaats natuurlijk het combinatieschap met Paul waar u alles over kunt lezen op de pagina waarin hij zich voorstelt. Inmiddels is de samenwerking reeds een aantal maanden een feit en van beide kanten werkt het zeer prettig . Paul is een zeer gedreven en punctueel iemand dat is ook direct terug te zien in het houden van de duiven , alles moet kloppen en het beste is niet goed genoeg. Deze eigenschappen vullen mij goed aan en hopelijk betaald het zich uit op de vluchten de aankomende jaren.

Door onze samenwerking is er ook meer ruimte gekomen om het kweekbestand uit te breiden . Dat hierin eveneens geen half werk is geleverd blijkt uit de geweldige impuls die is gedaan aan het kweekhok.

Voor u de laatste aanschaffen op een rijtje:

Gerard Koopman Ermerveen
Bij deze geweldige en zeer sympathieke liefhebber werden 4 rechtstreekse zomer jongen aangeschaft uit zijn kweekhok waaronder 2 kleinkinderen van zowel Golden Lady en Yi Min.

Anton Ruitenberg Zwolle
Via zijn verkoop op gps zijn er meerdere rechtstreekse duiven van deze fantastische kweekmeester naar Breda gekomen waaronder rechtstreekse kinderen van de Wondere dirk , de jonge Harry , De 781 enz

Henri vd Berg IJsselmuiden
Van Henri was er al een aardige basis aanwezig op het kweekhok . Deze duiven presteerde direct uitmuntend en door dat gegeven is er wederom geïnvesteerd in duiven uit de beste kwekers van deze topper. Op het kweekhok huizen inmiddels 2 kinderen uit Toorop , 2 kinderen uit Lorenzo waarvan 1 met Olympic Nicole , 2 kinderen van super koppel Justin x Rosella , 2 kinderen van het Bosua Koppel en tevens heeft er samenkweek plaatsgevonden met Bruce Lee x Miss Unbelievable waar er ook 2 kinderen van naar ons zijn verhuisd.

Verder zijn er nog een aantal Losse aanschaffen gedaan veelal in dezelfde lijnen Harry / koopman / vandeabeelen .

Ook op het gebeid van huisvesting is flink geïnvesteerd bij Paul is een nieuw hok van 5 meter geplaatst voor de kwekers en tevens een klein hokje voor evt een ronde jongen groot te laten worden voor verkoop of dergelijke. Het vlieghok is ook in zijn geheel vernieuwd en zijn er rennen geplaatst voor de jonge duiven afdelingen en een losse ren voor in de toekomst de weduwduivinnen op te spelen.

Het seizoen zullen we aanvangen met een 24 vliegduiven met als piek moment de dagfond . Het jonge duiven bestand zal uit een pakweg 100 duiven bestaan , dit om een ruimere aanvulling voor volgend jaar te creëren. Iedereen weet immers de ellende van het verspelen van jongen de laatste jaren het valt dus niet mee om een volwaardige ploeg oude op de been te krijgen , toch gaan we proberen om volgend jaar met 48 vliegduiven aan de start te komen.

Morgen gaan alle vlieg koppels weer bij elkaar en mogen ze nog 1 keer op eieren komen deze zijn reeds verkocht. De bedoeling is om ze een dag of 3 tot max 5 te laten broeden en daarna zal het definitieve weduwschap spel beginnen. De ouden doen het aanmerkenlijk goed en ze zijn mooi gezond , een teken dat de nieuwe kooi na alle waarschijnlijkheid goed functioneert. Ook de jonge duiven doen het goed en blijven tot op heden mooi gezond en komen al goed buiten. Laten we hopen dat het zo blijft. Het is ook te hopen dat er een opening komt in het lossen van onze duiven in België want de laatste geruchten zijn nog niet positief en wijzen helaas op het feit dat we voorlopig België en Frankrijk niet in mogen. Onmacht en afwachten is het devies. 

Al met al hebben wij machtig veel zin in het seizoen ! Met hopelijk weer een aantal mooie vroege duiven. Wij wensen ook al onze collega duivenmelkers via deze weg een mooi seizoen toe en tot de volgende blog. 

Vriendelijke sport groeten 

Willie-Jan en Paul