We zitten inmiddels weer midden in november en buiten wat regen is het nog zeer zacht voor de tijd van het jaar en is de winter nog ver te zoeken . De duivensport heeft hier de afgelopen weken op een laag pitje gestaan vanwege een flinke hersenbloeding waar mijn vader door is getroffen is , het is te hopen dat hij er goed uit gaat komen en zijn normale leven na zijn herstel weer kan oppakken.

Ook het drama dit zich in Parijs heeft voorgedaan slaat in als een bom ! Het feit dat er personen op deze wereld rond lopen die tot zo iets in staat zijn zorgt voor angst , woede en onbegrip ! De ochtend na het drama was ik met mijn 2 dochters beneden en zaten rustig en lief met elkaar te spelen aan tafel , terwijl ik al het laatste nieuws rondom Parijs tot me nam kon ik het niet onderdrukken en schoten mijn ogen vol en ging mijn gedachte uit naar mijn 2 dochters …. Wat zei wellicht allemaal nog mee gaan maken op deze wereld vol met ontspoorde mensen , geweld en haat onder elkaar. Maar goed ik geloof heilig dat een leven gebaseerd op vrijheid uiteindelijk zal zege vieren al zal dit een strijd zijn van lange adem.

Terug naar de duiven hier zit al enige weken alles gescheiden en de rui verloopt prima , de meeste jonge staan nu op een 2a3 pennen en beginnen weer aardig glad te worden. Ze krijgen op dit moment een mengeling van 1/3 Paddy 1/3 zuivering en 1/3 koopman all in one , aangevuld met een schep allerlei grit . het water bestaat dagelijks uit duo kruiden elixer en word af en toe een keer vervangen door wat producten van GPS waaronder fit 20. Deze producten zijn een aantal maanden geleden mee genomen door Frank om de kwekers voor de fond wat extra te verschaffen en ben het nu aan het opmaken bij de eigen duiven en bevalt op zich prima.

Alle duiven zijn inmiddels ingeent wat vroeger dan normaal maar het kan maar gedaan zijn want de planning is om dit jaar op tijd te beginnen aan de kweek. De gedachte is om eind november begin december te koppelen dan zal de eerste ronde verlegd worden onder voedsters de 2e ronde brengen de kwekers zelf groot 3e ronde gaan zo rond midden januari onder de vliegers waarna ze de 4e ronde weer zelf groot brengen. Zo heb ik 2 ploegen van jonge rond de zelfde leeftijd en kan ik voldoende jonge kweken uit de 6 koppels kwekers die er nu zitten.

Er staan nog wat werkzaamheden op het programma hier , zo moet de jonge duivenkooi nog worden aangepakt en ingericht , hier wil ik wel wat tijd aan gaan besteden om een inrichting te creeren met veel bakjes hoekjes en plekjes om de motivatie zo goed mogelijk tot stand te kunnen brengen. Verder zal er volgende maand van de meeste kwekers een foto worden gemaakt en deze zullen dan op de site worden geplaatst inclusief stamboom.

Verder zijn er dit jaar een paar bonnen geschonken op dit moment loopt er een bon op.

www.bonneverkoop.nl ( laat jong 2016 uit de kwekers)

en zullen er daarna nog 2 worden geveild waarvan 1 in de veiling van Pv Terheijden die tzt op GPS komen. Uiteraard zult u hier op de hoogte gehouden worden op welke datums deze veilingen starten.

Prettige zondag !