Ik wil mijn weblog beginnen om een dikke pluim uit te delen aan de lossingsverantwoordelijke van afdeling Brabant 2000 ! Een fantastisch goede beslissing om op vrijdag te lossen ivm het slechte weer dat ons weer parten zou gaan spelen afgelopen weekend. Natuurlijk zijn er altijd wel liefhebbers waar deze beslissing niet bij aansloot ivm werk bijvoorbeeld , maar gezien de ellende van andere afdelingen waar bij meerdere liefhebbers het hok nog half leeg is kan je niet anders concluderen dat de keuze goed heeft uitgepakt !

Haaks op de goede keuze van het lossen op vrijdag staat mijn eigen keuze om de duiven te spelen op de 2e dagfond vanuit Bourges ! Na de pittige vlucht vanuit Issoudun had ik voor ogen om de jaarlingen terug te zetten op de midfond tot nat Chateauroux. Echter na de beslissing van afgelopen week van br 2000 om terug te gaan naar Bourges en vrijdag los , dus 1 nacht mand dacht ik wel ja mooie vlucht voor de jaarlingen en de ervaring die ze wederom op zouden doen. Dat idee is uiteraard ook niet verkeerd maar ! De week naar Issoudun heb ik de doffers thuis gehouden en niet meer weg gehad , en omdat ik toch ook wat verlies heb geleden vooral onder de doffers zaten er nog maar 3 doffers op 1 afdeling. Ik hoef u niet te vertellen dat de training dus ook niet optimaal is geweest. De duivinnen zijn de week erop weer ingezet op ( Creil ) die uiteindelijk na wederom 2 nachten mand terug zijn gegaan naar Strepy Theui +- 130km. Dit was ook geen gemakkelijke vlucht omdat ten tijden van thuiskomst er onweer hing in en rondom Breda en omstreken. Conclusie de dagen voor inkorven van Bourges was mijn gevoel niet optimaal over de duiven en voelde ze ook niet top aan en had ik bij mijn standpunt moeten blijven om ze op de midfond te spelen en pas weer in te zetten op de dagfond vanuit Chateauroux. 1 duivin wist wel leuk op tijd te zijn namelijk de 712 van Gert Jan de Hoogh welke een kleinkind is van hoe kan het ook anders de Biesmans . Ze speelt de 191e NPO tegen 4464 duiven.

Gelukkig is alles wel mooi thuis gekomen dezelfde dag , en mochten ze vrijdag bij elkaar blijven om op een nestje te komen. Waarschijnlijk blijven ze aankomend weekend thuis en breng ik ze zelf weg , daarna gaan ze nog naar Sens en de week erop denk ik als invlieg duif mee naar Asse Zellik om vervolgens nog 1 maal aan te treden op Nat Chateauroux.

Met de jonge duiven is zondag voor de 1e keer gereden. Ik heb ze gelost tussen Zundert en Rijsbergen in ongeveer een 10 a 11 km. Aaan huis leek het geweldig weer echter met er naartoe rijden bleek het toch nog wat heiig te zijn. Toch besloten om ze om 10;30 los te gooien. Ze draaiden een paar keer en trokken mooi in de goede richting , dus ik dacht kijk die zijn mooi voor mij thuis dadelijk ! Bij thuiskomst bleek die wenselijke gedachten iets te voorbarig . En na ruim een half uur kwam er wel geteld 1 jong aanzetten. Dan schiet de angst al weer in je schoenen ! Want we kennen allemaal de verhalen van de vele verliezen met de jonge duiven van de afgelopen jaren. Maar ja ze zaten nou eenmaal in de lucht en hopen op het beste dacht ik dan maar. Na een uur waren er ongeveer een 7 thuis van de 42 , groepjes van hooguit 2 a 3 maar ook 1 voor 1 kwamen ze naar huis. En net na de middag waren er 35 van de 42 thuis dus kon ik al weer iets rustiger gaan zitten hahaha . Net voor het avond eten rond de klok van 5 waren er 40 thuis en voor mij was het dus meer dan geslaagd. Daarna sloeg het weer drastisch om en dacht ik , poeh wat een geluk dat de meeste terug zijn. Na een dik uur in de regen turen aan de keuken tafel kwam in de stromende regen nummer 41 thuis , toch knap van zo,n jonge duif ! En vanmorgen zat rond half 8 nummer 42 in de ren. Alles terug en hopelijk veel geleerd , zodat de verliezen eens een keer meevallen dit jaar.

Tot de volgende weblog !