We zitten inmiddels alweer begin maart en de laatste winter activiteiten hebben we ook weer gehad. Onder andere het forum in ons club gebouw van Pv Terheijden dit was de eerste keer dat wij iets degelijke organiseerde het was dus afwachten wat het zou worden en hoe de animo uit zou pakken. Het was niet heel druk ongeveer een man of 35 echter was de avond meer dan geslaagd ! De forum leden Henri Diks Henri vd Berg en Frederik leliart legde alles goed uit en ook Frank die verantwoordelijk was voor de vragen te begeleiden sprong mooi op bepaalde feiten in.

Ook zijn we nog naar de huldiging van de Duif geweest , dit was voor Frank , Erik en mij de eerste keer dat we dit feest gingen bezoeken maar ik kan zeggen dat deze huldiging veruit de mooiste is die er op dit moment op duiven gebied is ! Ik heb er dus weer een streven bij namelijk ook op het podium van de Duif terecht komen 😉

Op het eigen hok verloopt alles nog steeds volgens planning er zijn nu een 20 tal jongen gespeend en daar zijn er nog geen van kwijt van het hok. En in de schalen liggen nog grote jongen en wat jongen die net zijn geringd. als alles goed gaat zal het totaal zo rond de 46 jongen uit komen waarmee we de strijd op de jonge duiven vluchten aan zullen gaan. Van Henri vd Berg komen er ook nog een aantal koppels eieren uit zijn vliegers deze zullen zo rond 18/19 maart worden gekoppeld en de insteek is om deze jongen of later in te passen of om op de natour te gaan spelen. Uiteindelijk dus een mooie aanvulling van jongen waar ik ook erg blij mee ben !

Bij de vliegers zijn inmiddels de eerste jongen met de duivin afgezet en de rest zal snel volgen. De duivinnen brengen de jongen verder groot en als deze bekwaam zijn worden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Dan ga ik ze op regelmaat uitlaten en gaan we bouwen richting een hopelijk mooi seizoen. De motivatie is er en ik kan niet wachten dat we weer lekker aan het vliegen zijn.

Afgelopen zaterdag heeft Johan v Nispen zijn bon verzilvert en is hier een koppel eieren komen halen uit Sergio (zn Henky 98) x Suus een mooie koppeling in mijn ogen. Ze komt nu opnieuw op eieren en die mag ze mooi zelf grootbrengen voor eigen hok.

Ook zijn er 2 jongen uit Zoon Bosua Koppel x Suus die onder een vliegkoppel lagen verhuisd naar Henri vd Berg zelf uit dank dat ik deze kanjer van doffer mag lenen. Ik beleef dagelijks plezier aan deze topper met zijn fantastische voorkomen in het hok !

Als de kwekers klaar zijn met de laatste ronde waar ze nu mee bezig zijn word alles gescheiden voor een week of 2 om vervolgens te worden herkoppeld. Dan zal ik ook gaan kijken om de liefhebbers die een bon hebben gekocht van mij zo goed mogelijk te bedienen en zal er gekweekt gaan worden voor evt wat jonge van de kwekers te verkopen .