Het werd weer eens tijd om iets te schrijven vond ik zelf , dus dacht ik zal de koe eens bij de hoorns vatten en er voor gaan zitten. 

Het is alweer enige tijd geleden dat ik wat heb geschreven. De reden hiervan is gewoon weg te weinig tijd want inspiratie was er zeker. Ik ben van plan om vanaf nu iedere maand een weblog te schrijven en als ik veel zin en tijd heb wellicht twee.

Seizoen 2018 in teken van vooruitgang.

Het is seizoen is inmiddels ten einde en wij mogen terug kijken op een geslaagd seizoen. We begonnen dit jaar met een ploeg van ongeveer een 54 vlieg duiven waarvan een groot gedeelte jaarlingen. Deze jaarlingen en ook een aantal oude hebben zich super laten zien met mooie kop prijzen erbij op NPO vlak. Vooral de jaarlingen kwamen goed en al helemaal als je bekijk hoe gigantisch zwaar het seizoen is geweest met iedere week zowat wind op kop en warm was het zeker niet makkelijk voor de duiven. 1 jaarling sprong er mooi bovenuit en dat is de 18-615 Stradevarius genaamd. Deze doffer speelt oa een 17e NPO La. Souterraine , 43e NPO Issoudun , 61e NPO Chateauroux en 178e NPO Argenton. Hij komt uit ons kweek koppel Zeus x Cleopatra. De Zeus is een inteelt zoon van de beroemde 781 van Anton Ruitenberg , vader is de 781 en opa is de 781. Cleopatra hebben wij rechtsreeks gehaald bij Gerard Koopman , ook hier zijn wij enorm blij mee dat zei gelijk laat zien een goeie kweker te zijn. Onze gedachten is dat ook dat wij uit beide kwekers nog veel meer goeie duiven gaan halen.

Het seizoen was ten opzichten van 2017 200% beter met mooie prijs percentages ondanks een jonge ploeg en het zware weer. Je kon mooi zien dat de ploeg in de breedte sterker was geworden. Het was een seizoen van uiterste want ook zijn wij helaas een aatal goeie duiven verspeeld waaronder de 800 die 8e NPO La Souterainne speelde en onze Rosa die al vele kop prijzen won. Maar ja dat is nou eenmaal part off the deal van onze sport.

Zoals gezegd veel jaarlingen die mooi naar huis kwamen dat geeft dus weer dat we ook qua nieuwe aanschaffen die gedaan zijn op de goeie weg zijn. We weten nu zeker met welke lijnen wij verder willen bouwen in de breedte en wat hier op onze hokken de hoofdmoot word. De lijnen die er bij ons zeker en vast uitspringen zijn Suus, Casanova, Cleopatra, Zeus, Nero, Miss Unbelievable, New Eva. Dat zijn toch wel de lijnen die er het meeste uitspringen en waar de kop mee word gehaald. 

Wat wel opviel aan dit seizoen is dat wij de duivinnen niet in der mate van conditie kregen dat ze top presteerde. De duivinnen zaten in de laatste afdeling van ons hok. Wij probeerde dit te analyseren maar een echte aanwijsbare reden was er niet. Een aantal weken geleden gaf Paul aan het apart te vinden dat alle echt vroege prijzen allemaal op de voorste afdeling werd behaald en dat er achterin door zowel de jongen als de duivinnen niet na behoren word gevlogen. Verder was is het zo dat op de laatste afdelingen het opviel dat ook zowel de jongen als de duivinnen niet goed luisterde en voor het handje hadden om buiten te blijven zitten op zaterdag bij thuiskomst terwijl ze gewoon knal vroeg waren ???? Zo vroeg dat het meerdere malen voor kwam dat het achteraf zelfs de winnende duif in het rayon zou zijn. Toen sprak Paul ineens uit dat er iets niet kon kloppen en dat hij dacht dat er zo genoemde wateraders zouden lopen. Ik dacht eerlijk gezegd eerste instantie wat een onzin dat zal wel mee vallen maar Paul besloot toch om het te laten nakijken. Vincent Hoogerwerf werd ingeschakeld om de boel hier te checken en wat bleek er zaten 5 wateraders precies op de plekken waar de duiven het minste presteren , deze zijn geneutraliseerd en ik ben heel benieuwd of het daadwerkelijk baat heeft , volgend jaar weten we meer.

Casanova !!

Dat hij het in zich had en dat er duiven uit kwamen die in onze ogen super moesten zijn hadden wij al gezien maar dan staat het nog niet op papier en enkel de uitslag telt uiteraard. 

Maar dit seizoen is de openbaring van Casanova !! Zo speelt de Willie bij Gert Jan de Hoogh de 2e NPO La Souterainne 11e NPO Chateauroux 15e NPO Cheateuroux en een 18e NPO Chateauroux tegen gemiddeld 3000 duiven !! 7x mee 7x raak. Tevens speelt een zoon dus kleinzoon van de Casanova de 2e Pont St Max tegen 6215 duiven. Maar ook bij Henk Simonsz die op de eenhoks races speelt kwam de lijn van Casanova prachtig naar voren. Henk schafte bij ons duiven aan uit Casanova x Miss Unbelievable uit een dochter van dit kweek koppel zette hij jongen in op races in Krakus , Sofia , Griekenland en Algarve.

Met een minimale kweek uit deze koppeling wisten deze jongen op 3 vd 4 races voorop te zijn en de eerste duif te zijn van Henk Simonsz. In Krakus 35e , Sofia 34e zware race ! en in AS golden race Griekenland de 70e met een snelheid van 876 mpm !

Bio Lugecol

In de winter van 2017 zijn we het product bio lugecol gaan gebruiken omdat we er via via van hadden gehoord en uiteraard staan wij altijd open voor vernieuwing in de goeie zin. Inmiddels zijn we weer een seizoen verder en in het seizoen hebben wij tevens de gewone en bio boost gebruikt. Wij zijn er tot nu toe super tevreden over en we zien in onze ogen zeker dat het product nut heeft. Namelijk om 2 redenen 

  1. de duiven zijn het gehele seizoen geel vrij geweest dus minder medicijnen gebruik
  2. de duiven herstellen in onze ogen sneller door de bio boost

Wij horen allerlei verhalen dat dit product niet goed zou zijn en het de vet reserves en organen aan zou tasten echter met een seizoen zo zwaar als afgelopen jaar heb ik daar weinig van gemerkt bij onze duiven ze kwamen goed naar huis en waren snel herstelt. Wij zullen dit product dus zeker in de toekomst in gaan zetten.

Ik wens iedereen een fijne avond en alvast een prettig weekend toe.

Vriendelijke groet 

Goorbergh & Couwenberg