Het is inmiddels eind juni en het is weer enige tijd geleden dat ik een weblog heb geschreven. Een weblog schrijven vind ik een leuke bezigheid echter door verschillende bezigheden ontbrak het mij aan de tijd om de op te pakken.

Nieuw Hok:

zoals de meeste wellicht hebben kunnen vernemen is er in de winter vorig jaar een compleet nieuw hok geplaats. Het is een prachtig hok en esthetisch gezien absoluut een meerwaarde. Echter zoals bij velen van ons is een nieuw hok ook even aftasten en bekijken of het aan de wensen richting goede prestaties voldoet. De start van het seizoen was niet bijzonder maar er werden met regelmaat toch vroege prijzen binnen gesleept op de Vitesse vluchten. Ook omdat de ploeg uiteraard nog niet echt veel ervaring bevat waren we op deze vluchten tot dusver tevreden over het af komen van de duiven. Een aantal zaken waren toch wel direct opgevallen. Zo zijn de kozijnen van het hok aan de kleine kant waardoor het licht inval vooral bij de doffers en 1 afdeling van de jongen niet genoeg is / was . De andere 2 afdelingen hebben nog een deur met raam waardoor er extra licht binnen komt. Dit hebben we inmiddels opgelost door bij de doffers licht pannen in het dak aan te brengen , en het verschil is groot waardoor wij ons zelf ook prettiger voelen in het hok , dit gaan we dus zsm bij de jongen ook aanbrengen. Wat ook opviel is dat we vaak moeite hadden om de duiven strak te krijgen in de nekken en dat de duiven niet echt willen oplopen , ook de neuzen zijn niet zoals ze horen zijn Wit dus. Ook hiermee zijn we volop aan de gang en hebben we aanpassingen voor gedaan aan het dak doormiddel van het lichten van de pannen voor en achter 1 rij onder de nok. Of dit voldoende helpt moeten we nog even afwachten.

zo zijn er dus een aantal zaken die in onze ogen nog niet optimaal zijn , en mochten we hier niet aan uit komen zal er iemand worden geraadpleegd die verstand heeft van hokken en verluchting.

8e NPO La Souterraine

Ondanks dat het hok nog niet optimaal is en dat we zoekende zijn naar de echte vorm wist de 1625800 alias “Jeanette” zich in de kop van de uitslag te plaatsen op de 3e dagfond vlucht vanuit La Souterraine . “Jeanette” is een prachtig gebouwde blauwe duivin en heeft alles in zich om een echte goeie te worden , ze was al een aantal keer mooi op tijd maar nu liet ze echt zien dat ze met de beste mee kon.  “Jeanette:” word op dubbel weduwschap gespeeld en komt uit een geweldige familie.

Haar vader is “Sergio” en komt uit de befaamde “Henky 98” van de Combinatie Braad de Joode 1e Asduif dagfond Brabant 2000 en vliegt een 3e , 3e , 4e en 6e NPO op de eendaagse vluchten , maal een dochter van een andere Braad de Joode vedette “Aragorn 807” 1e Gouden Crack over 3 jaar op de dagfond met oa: 2x een 5e NPO notering.

Haar moeder “New Eva” is eveneens uit het juiste hout gesneden , zei komt namelijk uit het beroemde “Bosua Koppel” van dagfond crack Henri vd Berg uit IJsselmuiden dit koppel is ouder van een legio aan teletekst vermeldingen zoals oa: 1e Int nat Blois 18.537 duiven ! En niet geheel onbelangrijk is dat “New Eva” tevens de nest zus is van de “Hulk” die op zijn beurt weer vader is van onze “Miss Unbelievable” 1e en 7e NPO .

Beide ouders zijn te zien bij de foto,s op onze site.

Wij zijn erg blij dat deze duivin ondanks het gebrek aan vorm onder de duiven ons toch deze mooie teletekst vermelding heeft bezorgd . Ze mag volgende week op herhaling want dan staat Limoges voor de deur en we hopen uiteraard dat ze er weer klaar voor is of dat er weer een andere duif opstaat om ons blij te verassen.

Jonge duiven

In verband met de vele verliezen van de afgelopen jaren bij de jonge duiven is dit jaar gekozen om een grote groep jonge te kweken , tevens kunnen de nieuwe aanwinsten op het kweekhok dan alvast goed worden getest. Dat dit geen overbodige luxe is blijkt wel weer uit de eerste opleer vluchten. De jonge duiven waren een 3 tal keer zelf weg gebracht tot aan Brecht en werden vrijdag 23-6 ingekofd voor een opleer vanuit Duffel . Zaterdag ochtend toen ik wakker werd en uit het raam keek was mijn eerste gedachte ow dat word niks vandaag met de jonge duiven , het weerbeeld was namelijk somber een dicht wolkendek met regelmatig lichte regen was het geval. Maar na een paar bakjes koffie zag ik tot mijn grote verbazing dat ze toch overgingen tot het lossen in Duffel en om 8:20 werden de jonge tegen alle verwachtingen in de vrijheid gelaten. Paul en ik hadden direct het gevoel “als dit maar goed gaat”!! Rond de tijd dat de duiven moesten komen was het volle bak mot regen en onze gezichten gingen steeds meer vertrekken en paste zich steeds meer aan , aan het weerbeeld. Na enige tijd kwam er 1 duifje aan maar daarna vielen er direct grote gaten en dan weet je genoeg , dit kost helaas duiven. Iedereen is uiteraard zelf verantwoordelijk voor het inkorven van zijn duiven , maar alstublieft mogen we anno 2017 er vanuit gaan dat we op de dag zelf in kunnen schatten wat het weer is over de vlieg lijn ? En al helemaal met een vlucht van 60 km moet dit in mijn ogen toch te doen zijn. Dit was helaas niet het geval en vooral de onervarenheid van onze jongen , ze waren immers voor de eerste keer mee resulteerde in toch wel aardig wat verliezen. Op dit moment zijn er een om en nabij 80 jonge nog aanwezig van de 100 ingekofde jongen die zaterdag op Duffel . Dit is uiteraard nog een redelijke ploeg maar we kweken om een mooie aanvulling te bewerkstelligen en dan is het zuur dat het op de eerste de beste vlucht al raak is met verliezen van deze orde. Enige wat ons rest is hopen dat het vanaf nu mee gaat vallen met verliezen , maar ervaring leert dat jonge duiven toch wel de eerste 2a3 vluchten nodig hebben om door de zure appel heen te komen , voor je nagenoeg niets meer verspeeld. We gaan er het beste van maken.

Tot slot

Aankomende week gaat de focus volledig op de voorbereiding van Limoges en uiteraard de eerste officieele vlucht van de jonge duiven. Voor deze voorbereiding zullen we eind deze week of begin volgende week tevens langs gaan bij de weerd ( Jan van Wanrooij ) om te kijken hoe de duiven er voor staan en of er niks geks aan scheelt. Verder zullen de oude 1 a 2 x worden weg gebracht naar duffel of st job in t goor , de jongen gaan naar alle waarschijnlijkheid dinsdag ook mee voor een doordeweekse vlucht vanuit Duffel.

Allemaal een mooie voortzetting van het seizoen en tot de volgende Blog.