We zitten inmiddels alweer begin Februari wat vliegt de tijd , nog een goeie 2 maanden en het nieuwe seizoen staat al weer voor de deur. Hier is de kweek nog altijd in volle gang en zijn er inmiddels al een aantal jongen gespeend. Het is aardig door kweken van 7 kweekkoppels als je een 45 tal jongen wilt voor eigen gebruik en zoals bij velen gaat ook alles niet altijd goed natuurlijk. Maar we liggen op schema en de verwachting is dat ik zo eind maart wel klaar ben voor mezelf. Daarna zullen de koppels worden om gekoppeld en zo worden geformeerd dat er gekweekt kan gaan worden voor geschonken bonnen en eventuele verkoop. Dat om koppelen is noodzakelijk omdat tegen een aantal kwekers leen duiven staan.

Ook de vliegers zijn inmiddels gekoppeld en er is dit keer gekozen om het puur natuur te houden in de zin van niet extra bijlichten van de vliegkoppels. Dit heeft uiteraard tot gevolg dat ze later op eieren zullen komen maar dat neem ik op de koop toe. Met de gezondheid zit het wel goed en de vliegers komen nog heel onregelmatig buiten dit is puur wanneer ik tijd heb of in het weekend.

Verder heb ik van de meeste kwekers een foto laten maken , en deze zullen zo snel mogelijk op de site worden geplaatst. Ook van enkele vliegduiven is een foto gemaakt bv van de 578 en 577 broer en zus die mede verantwoordelijk waren voor de behaalde successen met de jongen in 2015.

Afgelopen zaterdag hebben we de feestavond van CCDrimmelen gehad een samenspel tussen Terheijden en Made. In dit samenspel hebben we diversen kampioenschappen gewonnen met de marathon vluchten en met de jongen duiven. Hoewel het feest zelf niet in alle hevigheid was , moet ik het huldigen zelf dat in handen was van Rex de Leeuw absoluut prijzen ! Hij bracht het mooi en alle kampioenen en vluchtwinnaars kwamen goed aan bod. Dit kan je lang niet van alle huldigingen zeggen , waar je vaak met meerder gelijk naar voren word geroepen en het huldigen dus vrij rommelig verloopt.

Verder heb ik zaterdag middag bezoek gehad van Johan van Nispen. Johan had mijn bon gekocht op de veiling van Pv Terheijden en wilde eens kennis komen maken en daarbij de kwekers eens zien. Het was gezellig kletsen en duiven bekijken en Johan was in het bijzonder gecharmeerd van de 577 en 578 wat in zijn ogen toppers kunnen worden. Ik hoop uiteraard dat hij gelijk gaat krijgen 😉

13 Februari organiseren wij Pv Terheijden een forumavond dit is onze eerste keer dus dat is altijd spannend , maar we hebben een aantal top liefhebbers bereid gevonden dit zijn Henri vd Berg IJsselmuiden Henri Diks T Goy en Frederik Lelieart Aardenburg een prachtig trio dus. Wij organiseren dit met als gedachten de sport levendiger te maken en de sport vreugde te verhogen.

Voor de oude duiven vluchten ligt het idee inmiddels ook klaar . De 5 jaarling koppels die het moeten gaan doen worden van begin af aan ingespeeld tot de eerste dagfond. Op de eerste dagfond vanuit Bourges zullen ze alle 10 mee gaan mits ze allen nog aanwezig zijn. Daarna gaan er 5 doffers naar Argenton. Waarna de 5 duivinnen naar La Souterraine gaan. Daarna op NAT Chateauroux gaan ze wederom alle 10 mee en dit zal waarschijnlijk de laatste dagfond zijn voor de ploeg jaarlingen. In de weken tussen de dagfond vluchten door zal ik de duiven of zelf wegbrengen of worden ingekorft op een korte vlucht mits deze voorhanden is.

De duiven gaan op dubbel weduwschap gespeeld worden niet zoals gewoonlijk met de doffers op de broedbakken maar bij mij gaat het andersom gebeuren. Dus de doffers op het schapje en de duivinnen op de broedbakken. De duivinnen zullen overdag in de bakken worden opgesloten en mogen s,avonds na de training op de vloer gezamelijk eten. S,Ochtends krijgen ze hun eten en drinken in de broedbakken. De doffers zitten dus de gehele week op het schapje en het verblijf in hun broedbak word richting de dagfond opgeschroefd. Na de vlucht mogen ze altijd bij elkaar blijven, hoe lang dit is ligt er aan welke vlucht het is en hoe de vlucht is verlopen.

Tot de volgende weblog.