We zitten alweer begin Mei en de eerste vitesse vluchten zijn reeds afgewerkt. Na een rustige start met regelmatig een prijs 1 op 10 stond dit weekend St Quentin op het programma. De aanloop naar deze vlucht was verre van ideaal veel regen en zelfs winterse buien zorgde voor een triest weerbeeld de gehele week en in de kooi leek het meer een koelkast dat een mooie aangename temperatuur waar de duiven mooi in op kunnen lopen. De site van buienradar was dat ook hit nummer 1 op mijn telefoon . De gehele week was het aankijken waar de buien zich bevonden om onze gevleugelde vrienden even een training te kunnen laten afwerken. Dit lukte redelijk maar een enkele bui moesten ze toch ook weerstaan.

Afgelopen vrijdag korfde ik 9 strijders in 5 duivinnen en 4 doffers . De verwachting was dat de vlucht wel eens op zondag gelost zou kunnen worden. Echter bleek dit niet het geval , om 12:00 gaven de lossingsverantwoordelijke toch het startsein om de duiven te lossen , geheel tegen verwachting in omdat op dat zelfde moment een aantal afdelingen hadden besloten om uit te stellen naar zondag en zelfs de Belgische collega,s ook niet loste in St Quentin. Uiteindelijk is de vlucht niet gemakkelijk verlopen en hoor je links en rechts toch wat verliezen. Op eigen hok waren de 9 jaarlingen vrij vlot thuis en liet Miss Unbelieveble wederom zien waar ze goed in is namelijk kop vliegen !

Ze speelt een 1e Pv Terheijden 232 duiven / 1e Cc Drimmelen 864 duiven / 4e Cc Brabant Noord 2472 duiven / 4e Union 3788 duiven / en een 25e van de totale lossing 18721 duiven

Dit is haar 3e keer dat ze een 1e prijs speelt tevens 3x een 1e in Cc Drimmelen 1x een 1e in Union (7e NPO , 11e Nat Gien)

Ze is een dochter van Zoon Bosua koppel welke ik te leen heb van Henri vd Berg x Suus (uit Justin x Rosella )

Verder doen de jongen het goed . De laatste jongen zijn gespeend en de groep telt totaal 42 stuks van eigen kweek . Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de jongen het gaan doen aankomend jaar !? Ze hebben vorige week een geel kuur gehad en worden aankomende week geent tegen paramixo en daarna gelijk ontluisd. laten we hopen dat de verliezen dit jaar minder zijn bij iedereen en dat we een mooie ploeg jongen over houden !

Bij de kwekers liggen nu een aantal jongen die bestemd zullen zijn voor de bonnen kopers , en een aantal koppels eieren die als alles goed gaat ter zijne tijd te koop zullen worden aangeboden.

Allen nog een fijne zondag en alvast veel succes volgende week !