Dag allemaal,

Ben weer even gaan zitten voor een nieuwe weblog , aangezien de eerste paasdag vandaag niet veel ruimte laat voor een hele actieve invulling van de dag dacht ik laten we even wat gaan typen.

We zijn inmiddels vertrokken met het nieuwe seizoen , na de annulering van Duffel vorige week stond gisteren Asse Zellik op het programma als aftrap van het seizoen. Het was nog geen algeheel concours maar de meeste verenigingen hebben onderling toch een wedstrijd vervlogen. Bij ons waren er 195 duiven mee wat netjes is voor ons clubje. De zaterdag ochtend begon de dag met prachtig weer en in de loop van de ochtend liep de temperatuur mooi tot boven de 10 graden en mochten onze gevleugelde vrienden om 11 uur richting huiswaarts keren met een zwakke zuiden wind. 

Onze verwachtingen van de vliegploeg voelde goed aan , echter hadden we nog geen spektakel verwacht omdat de doffers de dag voor inkorven van hun jongen waren verlost en de duivinnen ook pas een 1,5 week op weduwschap zaten. Maar buiten dat moeten we zeker vast stellen dat de algehele gezondheid goed zit en dat de duiven graag zelf trainen. 

Na de lossing om 11 uur hadden Paul en ik bedacht dat ze zo rond 12uur thuis zouden zijn , in werkelijkheid ging het nog even iets rapper want om 11:53 kwamen er 2 doffers aangesneld met aan kop de 2 jarige doffer 798 wat een volle broer is van Miss Unbelievable met in zijn slipstriem de jaarling doffer de 270 uit Pronto x Diva. Kijk die zitten lekker vooruit dacht ik , maar mijn gedachten waren nog niet koud en er kwamen alweer een aantal andere aangesneld. Waaronder onze 3 jarige duivin Rosa waar we erg blij mee waren omdat ze al 2 x zich flink heeft raak gevlogen en het gevolg daarvan is dat ze wat mank loopt , waardoor wij onze twijfels hadden of dat ze het nog wel heeft ? Die twijfels spoelt ze mooi weg en tikte de 3e prijs aan. 

Er was nog een reden waarvoor wij wat meer gespannen waren ! Na een gesprek tussen Paul en mij afgelopen winter hadden we besloten dat we Miss U terug op het vlieghok gingen plaatsen. Waarom ? Nou eigenlijk heel simpel om in de breedte sterk te zijn moet je , je beste duiven spelen en Miss U is een witte raaf gebleken en al als jaarling op het kweekhok geplaats na haar zege op de allereerste dagfond vanuit Issoudun. Hierdoor had ik tevens het gevoel dat ik het niet af heb gemaakt met haar en dat het zonde is om haar definitief van de vluchten af te houden. Vele verklaren ons voor gek maar ach eigenwijs zijn we wel en zonder risico word niemand groot. 

Uiteindelijk wist Miss U als 11e duif thuis te zijn en speelt daarmee de 18e in de club wat mooi 1 op 10 is en vind ik het reuze knap van haar na een jaar stil te hebben gezeten !

Onze uitslag tegen 195 duiven was als volgt 

1-2-3-4-5-6-7-8-9-16-18-19-20-27-28-29-30-33-34-39-41-47

tevens hadden we de 2 snelste van alle verenigingen in de Union de Baronie. 

Volgende week staat Quievrain op het programma en hopen we dat ze er weer mooi bij zitten. 

Voor nu iedereen nog een vrolijk pasen en een fijn lang weekend !

tot de volgende weblog 

Sport groeten 

Comb vd Goorbergh & Couwenberg