Project Description

2018 is alweer bijna ten einde ,wat gaat een jaar toch hard. 

Allereerst ook via deze weg allemaal een fijne kerst en een gezond en sportief 2019 gewenst namens de Comb Goorbergh & Couwenberg. 

Seizoen 2018

Als wij seizoen 2018 gaan analyseren, mogen we toch wel stellen dat er mooie stappen zijn gemaakt. Op de vluchten kwamen onze duiven mooi stabiel naar huis met goeie prijs percentages en mooie vroege prijzen. Ondanks een heel zwaar seizoen met vele weken wind op kop stonden onze duiven goed der mannetje. Vorig jaar hadden wij een vrij jonge vliegploeg met zeker 75% aan jaarlingen. In 2019 mogen we met een ploeg beginnen van 24 doffers en 24 duivinnen die in tegenstelling van vorig jaar iets meer ervaring hebben nu is de ploeg opgebouwd uit voornamelijk 2 jaarse en een aantal 3 jaarse duiven. Door deze ervaring hopen wij dat ze zich mooi laten zien, echter is het altijd afwachten want een jaarling kan vaak ook prachtige dingen laten zien als hij/zij uit het juiste hout is gesneden. 

2018 staat voor ons tevens in het teken van referenties , een aantal liefhebbers hebben goed gepresteerd met duiven die bij ons zijn gehaald. Dit is voor ons net zo belangrijk als zelf goed presteren, en als wij deze berichten horen zijn wij zeker zo enthousiast. Vooral uit onze Casanova , Miss Unbelievable en Suus komen de duiven op andere hokken goed uit de verf.

Mooi voorbeeld hierin is toch wel de Willie van Gert-Jan en Adwin de Hoogh deze kanjer speelde 4x top 20 NPO en is zelf al vader van de 2e prov Pont Max tegen ruim 6600 duiven.

Kweek strategie 

Zelf hebben wij dit jaar ook weer ons kweekhok getracht te versterken. Zo is de 785 “Medusa” naar de kweek verhuisd, zei is een volle zuster van “Miss Unbelievable” en zelf al moeder van 4x 1e met oa een 36e NPO wat knap is als je bedenkt dat zei op het vlieghok zat en er amper uit is gekweekt.. Ook de volle nestbroer van “Miss Unbelievable” is naar de kweek verwezen “Bjorn” mag tevens gaan laten zien wat hij qua kweek waarde in zijn mars heeft.

Op deze manier proberen wij om het koppel “Hulk” x “Suus” goed in onze stam te verweven, op het moment van schrijven telt het kweek bestand 5 kinderen van het koppel “Hulk” x “Suus” 2 kinderen van “Hulk” x “Bleu Lagoon” (Dochter Olympic Nicole) 1 dochter van “Nero” x “Suus” en 1 dochter van “Casanova” x “Miss U”  buiten uiteraard “Suus” en “Miss U” zelf. Een aardig gehalte aan onze “Suus” lijn dus op de kweek. 

De strategie voor het aankomend seizoen en daarna is om de lijnen van “Casanova”/”Miss U”/”Zeus”/”Cleopatra”/”Suus” met elkaar te verweven tot een stammetje , met daarnaast uiteraard het beste van de andere lijnen die wij hebben zitten. Paul is daar zowat dagelijks mee bezig en aan het puzzelen welke tegen elkaar en hoe dat geheel vorm moet krijgen, een hele prettige aanvulling in onze combinatie.

Buiten de bestaande lijnen zijn er dit jaar 2 duiven bijgekomen. Een zoon van het “Union koppel” van Henk Simonsz , dit koppel is oa opgebouwd uit de super lijn Jaarling Dondersteen van Rik en Jan Hermans en aan vaders kant de “Cyrus” van Will en Falco Ebben. Verder zien we Ad Schaerlaekens terug en Kees Bosua in de afstamming van “Mr Union” 

De lijn “Cyrus” sprak ons aan, echte kopvliegers een hij is vader en groot vader van vele 1e NPO en top 10 noteringen hetgeen waar het immers om draait. Op de veiling van GPS Champions hebben wij een laat uit “Cyrus” kunnen bemachtigen om dit lijntje een te proberen. 

Kweek 2019

Op het vlieghok zijn de duiven 16 december gekoppeld, en zijn er op kerstavond de eerste eitje gelegd 5 koppels. Ook de kweekduiven zitten vanaf 16 december bij elkaar en de eieren van de kwekers kunnen straks mooi onder de vliegers.

Hieronder de koppelingen van de kweek 2019:

 1. Zeus x Cleopatra
 2. Mr Bruce x Hera
 3. Nero x New Eva 
 4. Goliath x Fleur 
 5. Casanova x Miss U
 6. Hercules x Contessa (Zn Zeus/Cleop x Casa/Miss u)
 7. Pronto x Fientje 
 8. Apollo x Medusa (Zn Zeus) x (Zus Miss U)
 9. Bjorn x Selene (Br Miss U) x (Dht Casa x Cleop)
 10. Farid x J,adore
 11. Mr Union x Heks (Zoon Union koppel)
 12. Travis x Daantje 
 13. Thor x Mary Ann 
 14. Blauwe Zeus x Suus (Zoon Zeus x Miss U)
 15. Versage x Diva 
 16. Prince Harry x Beau 
 17. Rambo x Augusta (Zoon Biesmans x Dht Nero /Suus )
 18. Sergio x Aurora 
 19. Davincie Boy x Luna (Zoon Pronto x Coco Chanel inteelt Da Vinci Veenstra)